In overleg uit elkaar!

Wat is nu eigenlijk Mediation?

Met behulp van een scheidingsbemiddelaar gaan u en uw (ex)partner samen op zoek naar een oplossing van alle vraagstukken die er bij een scheiding komt kijken. De scheidingsbemiddelaar (Mediator) oordeelt niet, maar helpt u een oplossing te vinden. Hierbij is de Mediator onafhankelijk. U en uw (ex) partner nemen vrijwillig aan de Mediation plaats. Wel is van belang dat jullie bereidt zijn om samen aan een oplossing te werken en te willen komen tot concrete afspraken.

Wat levert Mediation u nu eigenlijk op?

Met behulp van Mediation in uw (echt)scheiding wilt u de stap naar de rechter zien te voorkomen. Vechtscheidingen worden ze ook wel genoemd als partijen er samen niet uit (willen) komen. Dure rechtbankprocedures liggen in het verschiet. Emotioneel een hele belasting, zeker ook voor de kinderen! Met Mediation kan dus sneller en goedkoper uw echtscheiding worden geregeld. Bovendien zijn er dan afspraken gemaakt waar u en uw (ex)partner samen achter staan.

De voordelen van scheiden in overleg

  1. Gezamenlijk gemaakte afspraken worden beter nageleefd, waardoor men elkaar niet steeds in de rechtbank hoeft te ontmoeten.
  2. Het welzijn van de kinderen is een uitgangspunt bij de scheiding, waardoor zij niet tussen wal en schip geraken.
  3. De verdeling van de gezamenlijke eigendommen gebeurt in overleg en hoeft niet te worden afgedwongen.
  4. Op de langere termijn overleggen ouders op deze manier beter over de zorg voor hun kinderen.

 

In overleg uit elkaar? Neem dan nu contact met mij op.