Scheiden en de eigen woning

mediator Eigen Woning en scheiding Reageer  

Bij een scheiding is het, hoe moeilijk ook, van belang niet te blijven doormodderen. Een gezamenlijke woning is in veel gevallen het grootste probleem.

Vaak komt het voor dat één van de twee de woning wil aanhouden, maar de prijs te hoog vindt. De ander kan dan boter bij de vis doen. Dit om daarmee de ex-partner een kans te bieden de woning te behouden.

Toch wordt bij een scheiding ook vaak voor verkoop gekozen. Dit met de verwachting er meer geld uit te kunnen slepen, wat in de huidige tijd heel erg lastig is. Dán zeg ik vanuit mijn rol inderdaad dat ze niet voor een verkoop moeten gaan. Probeer met elkaar tot een compromis te komen.

Een van de twee wil de woning behouden, dus kijk samen hoe dat geregeld kan worden.

bron: http://www.hypotheek-rentetarieven.nl

Toekomst

Laat uw ex-partner niet het maximale aan u betalen om over een jaar met een huis te zitten dat inmiddels alweer tien procent minder waard is geworden. Kijk naar de toekomst. In alle opzichten!

Advies

Geïnteresseerd in uw mogelijkheden over dit onderwerp? Bel me dan gerust voor een geheel vrijblijvend gesprek. Samen met u zoek ik altijd naar de meest geschikte oplossing.

Commentaar toevoegen